Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Uğur Midilli Adası'nda

Uğur Midilli Adası

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Yunanistan'ın Midilli Adası'nda temaslarda bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Yunanistan’ın Midilli Adası’nda temaslarda bulundu.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve İl Emniyet Müdürü Feridun Boz’un da yer aldığı Balıkesir heyetinin ziyaretinde gerçekleşen temasların iki ülke arasındaki ilişkiler doğrultusunda Midilli Adası ve Balıkesir İli arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi anlamında olumlu geçtiği bildirildi.
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın da yer aldığı gezide, Midilli Adası’nda Bölge Vali Yardımcıları Stratis Kitellis, Kaliopi Protogeraki Gomou, Midilli Belediye Başkanı Spiridion Galinos ve diğer yetkililer ile görüşüp ikili temaslarda bulunuldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Türkiye’de Balıkesir-Çanakkale-İzmir-İstanbul otoyolunun bölgeyi Avrupa’ya bağlayacağını dolayısıyla bu kapsamda yapılacak olan Çanakkale Boğaz Köprüsünün tamamlanmasıyla Ayvalık ve Midilli’nin çok daha kolay ulaşılabilir duruma geleceğini belirtti.
Başkan Uğur, özellikle Balıkesir ve Midilli Adası arasında Avrupa Birliği (AB) fonları ve projelerinin karşılıklı uygulayabileceğini, bu anlamda ilişkilerin daha da geliştirilebileceğini ifade etti.
Midilli Adası’ndaki yetkililer, Türkiye’den yapılan bu ziyaretin kendilerini son derece mutlu ettiğini, karşılıklı olarak ilişkilerin geliştirilmesi ve ekonomik işbirliği adımlarının atılması için görüş birliğinde olduklarını açıkladı. Balıkesir heyeti Midilli Adası’ndaki ziyaretin ardından aynı gün Balıkesir’e döndü.
Bilindiği üzere Midilli Adası’ndan Ayvalık ilçesine deniz ulaşımı ile gelen Yunanlı turistler Ayvalık’ta kurulan semt pazarından alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılıyor.



  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli